Iréne Brednert Tandläkarpraktik

Skonsam tandvård till rimligt pris

Om oss 

 

Artikel TF-bladet nr 2/2020
TF_bladet_nr2-2020_Rotfyllningellerinte.pdf (962.58KB)
Artikel TF-bladet nr 2/2020
TF_bladet_nr2-2020_Rotfyllningellerinte.pdf (962.58KB)


 Iréne Brednert Jonsson, Tandläkare

Jag tog examen 1977 i Göteborg och arbetade sedan inom Folktandvården, med barn- och vuxentandvård, fram tills för 20 år sedan då jag började arbeta här.

I över 20 år har jag utfört amalgamfri tandvård, är medlem i IAOMT - International Academy of Oral Medicine and Toxicology, och medlem i Svenska Tandvårdsskadeförbundet en statligt stödd handikappsorganisation.

Jag har arbetat med så kallade tandvårdsskadade  sedan 80-talet och tycker mycket om att arbeta med tandvårdsrädda patienter. Utöver "vanlig" tandvård har jag även ett särskilt intresse för kirurgi. Jag har gått specialkurs i kirurgi i Sverige men även i USA där jag under 1 månad i 5 års tid auskulterade hos min "mentor" Dr. C.J Hussar  DDS, DO (läkare och tandläkare).

Jag har även formell kompetens att administrera lustgas samt sedering. Vidare har jag på högskola gått kurs i oralmedicin och medicinsk etik.

Jag uppdaterar mig genom kurser, men försöker var jordnära. "Det enkla är oftast det bästa!"

När jag inte arbetar sköter jag om och rider mina två hästar.


 

Kjell Jonsson, Tandsköterska / Assistent

Efter lång tid på gamla Televerket som bl.a. linjemästare sadlade jag om och blev Irénes tandsköterska/assistent.

Jag assisterar, sköter sterilarbete, kontrollerar samt beställer material, sköter och reparerar dentalutrustning samt bokar patienter. Jag har även deltagit i samtiga kurser i USA.

När jag inte arbetar åker jag slalom och fiskar.